Baby mijlpalen

Baby mijlpalen

Tijdens het eerste levensjaar zal je kindje veel dingen leren en voor het eerst doen. In dit artikel lees je enkele mijlpalen tijdens de ontwikkeling van je baby. Bij deze mijlpalen lees je een indicatie van wanneer dit ongeveer plaats zal vinden. Let er wel op dat elk kind uniek is en de ene baby sneller ontwikkeld dan de andere. Sommige kinderen ontwikkelen sneller, en sommige langzamer, dit is geen reden om je zorgen te maken.

Hele nacht slapen

Na een maand of vier zal de baby ongeveer in staat moeten zijn om hele nachten door te slapen. In de eerste weken zal de baby soms wel tien tot twaalf keer per dag voeding nodig hebben, ’s nachts zal de baby dus ook ongeveer elke twee uur wakker worden van de honger. Je kunt dit stimuleren door te proberen de baby te laten slapen, vergroot langzaam aan de tijd tussen voedingen.

Omrollen

Sommige baby’s beginnen na een maand of drie al met omrollen. Je kunt dit stimuleren door speeltjes net buiten bereik te houden zodat ze moeten omdraaien om erbij te kunnen.

Kruipen

Een baby begint gemiddeld met kruipen tussen zes tot negen maanden. Je kunt deze ontwikkeling stimuleren door je baby vaak op zijn buikje te leggen en een speeltje net buiten bereik te leggen. Mocht je baby niet beginnen met kruipen is dit niet altijd een probleem. Sommige baby’s slaan het kruipen zelfs helemaal over.

Staan / lopen

De meeste baby’s begin tussen de negen en twaalf maanden met zichzelf optrekken aan meubelstukken. Ze leren dan snel dat ze zich al vasthoudend kunnen verplaatsen door bijvoorbeeld langs de bank op te lopen. Stimuleren van deze ontwikkeling kan door je kindje veel op de grond te laten spelen.

Kijk voor meer informatie over de motorische ontwikkeling van kinderen eens op deze pagina van kijkopontwikkeling.nl